26-12-2020

TOKA SHITET е уметничко име на Идриз Амети, фронтмен на групата Blla Blla Blla… Сега, како соло уметник свири на шаркија (традиционален балкански инструмент). По неколку демо-снимки и настапи во живо, тој наскоро ќе влезе во студио – за да го сними својот прв албум. Идриз е пристутен на музичката сцена од 1986 година и работи со различни бендови и уметници.

 

Вечер, со почеток од 21 часот, може да го гледате неговиот настап, ексклузивно изработен за Таксират & ПИН ТВ на:

Таксират Фестивал Youtube
Таксират Фестивал Facebook
Pin Music Conference Facebook