Првото издание на ТАКСИРАТ се одржа во 1999 година и од тогаш овој уникатен фестивал сè уште се одржува секоја година и сè уште има исклучително значајна улога во изградбата на „ново“ и подобро Скопје преку различни аспекти и пристапи на контра-културата. И покрај тоа што денес на сцената на Таксират настапуваат големи светски и регионални музички ѕвезди, фестивалот сè уште успева да не премине во класичен комерцијален меинстрим настан и успева да го задржи својот оригинален имиџ со тоа што сè уште е цврсто заснован на темелите од своите почетоци односно идеалите и вербата во значењето на контра-културата.

Таксират 24

07-12-2022

La Pegatina, Buč Kesidi, Зад Аголот, Flooder, Ba$ha, Hiljson Mandela, Prince$$ Donatsu, Donplaya, Young Dadi

ТАКСИРАТ 23

07-12-2021

Sanatorium, Ann Clue, Z++ , Crni Cerak, Young Dadi, Bon Praskiza, Irie Scratch, Shorty P

Таксират 22

13-12-2020

Fulu Miziki, Che Sudaka, Luboyna, Superhiks, Alexia C, Antione – AVP Project, ÄTNA, Bohemian Cristal Instrument, Džambo Aguševi Orchestra, Cut Your Nipple, Funky Fresh DJ’s, Guacáyo, Perija, Shelter Boy, Toka Shitet, Vydrapena Buzirka Punk System, Yon Idy, Crook the Kid

Таксират 21

07-12-2019

Београдски Синдикат, Vojko Vrućina, Superhiks, Верка, MvrSvr Production, KUKU$ TV, Buntai, Klinac, 30 Zona

Таксират 20

08-12-2018

PENDULUM Dj set, SMUT, THERAPY?, TRAP DA FUCK UP, SAF Sound System, RАHZEL

Таксират 19

07-12-2017

Баклава, Фолтин, Киборг, Културно Уметнички Работници, Палиндром

Таксират 18

09-12-2016

Кирил Џајковски, Фолтин, Чиста Околина

Таксират 17

25-11-2015

Laibach, La Pegatina, САФ, Тони Китановски & Little Big Band

Taксират 16

29-11-2014

Bad Copy, Denis & Denis, LET 3, Conquering Lion, Vydrapena Buzirka Punk System…

Таксират 15

03-12-2013

Bernays Propaganda, Majke, Београдски синдикат, Лоши Деца, Carl Craig, Dennis Ferrer, LD Pistolero & Гоце САФ, Самоил Радински, Porn, Дивизија, Репетитор, N’Toko, Фонија…

Taksirat 13

25-11-2011


Fat Joe, Buraka Som Sistema, Т.Б. Трачери, Верка, B-Real, Atari Teenage Riot, Дубиоза колектив…

Таксират 14

23-11-2012

Кирил Џајковски, Tanya Stephens, Чиста Околина, Che Sudaka, Суперхикс, Van Gogh…

Таксират 12

04-12-2010

Smut, Pekinška Patka, Дубиоза колектив, Onyx

Таксират 11

05-12-2009


Hladno Pivo, Elemental, Кирил Џајковски

Таксират 10

01-12-2008

Swayzak, Neville Staple (The Specials), Суперхикс, Bernays Propaganda

Таксират 9

08-12-2007

Hladno Pivo, Laibach, Дарко Рундек, Дубиоза колектив, PMG Kolektiv, Denny Te Chuva, Мирко Попов (DJ Set)

Таксират 8

02-12-2006

Kultur Shock, Van Gogh, Blla Blla Blla, DJ Flooder, Robotek, DJ Monique

Таксират 7

17-12-2005

Destruction, Фолтин, Edo Maajka, Disciplin A Kitschme, Кирил Џајковски, Goldie

Таксират 6

11-12-2004

Let 3, Athena, Darkwood Dub

Таксират 5

12-12-2003Суперхикс, Laika, Pridigarji, Siniac, DJ Phil Hartnoll (Ex Orbital)

Таксират 4

29-11-2002Оружјем Против Отмичара, Вјештице, Roy Paci & Aretushka Band, Alex Paterson, DJ K. Hand, DJ Empress, Да Џака Накот

Таксират 3

24-11-2001


Архангел, Санаториум, Дел Арно Бенд, Hladno Pivo, Чиста Околина, Анастасија, DJ Carlin

Таксират 2

25-11-2000

Mozaique, Last Expedition, Партибрејкерс, Vlada Divljan & Old Stars Band, Рамбо Амадеус, Wickeda

Таксират 1

27-11-1999

Забрањено Пушење, К.У.Р., Exic, Hipodil, Nuk Di, Korpu