28-12-2020

Ленка Моравкова не’ води на прекрасно музичко и сензорно патување со својот уникатен стаклен инструмент Bohemian Cristal Instrument. Таа ги истражува акустичните својства на инструментот заедно со нејзиниот глас, со цел да создаде извонредни звучни пејзажи и хипнотички амбиентални импулси.

Вечер, со почеток од 21 часот, може да го гледате нејзиниот настап, ексклузивно изработен за Таксират & ПИН ТВ на:

Таксират Фестивал Youtube
Таксират Фестивал Facebook
Pin Music Conference Facebook