Влезници

Низ други очи..

Од ентузијастички проект до европски квалитет

 

Кога кон крајот на 1999 година група млади ентузијасти и вљубеници во рокенролот решија да почнат нов музички фестивал, не ни сонуваа дека по 15 години нивната идеја ќе стане најдобриот музичко-културен настан во државава. Тогаш тие го правеа тоа за да си ги задоволат своите желби, да донесат бендови што ним им значат, но основната идеја беше да се обидат и да понудат нешто ново во фестивалскиот простор на Скопје. На настанот му дадоа симболично име „Таксират“, кој во наредните години прерасна во фестивал со европски квалитет. 

Нова Македонија

Craziest B-Real crowd ever! (TAKSIRAT 11)

 

“I would say the craziest crowd I’ve EVER seen, it wasn’t even with the Cypress Hill crowd because I’ve seen many crazy crowds there… But, the craziest reaction that I’ve ever seen to some hip hop sh** was in Macedonia! I went there with Psycho Realm and my solo sh** and those kids went apesh** in Macedonia! 

 

B-Real

Таксират – чудовиште од фестивал

 

Ммм, да. Таксират. Чудовиштето од фестивал којшто секоја година добива сè повеќе епски карактер, а публиката секоја година кенка дека „Саем“ е премал. Годинава, како и секоја впрочем, публиката пред Таксират се делеше на заинтересирани и невоодушевени од најавената постава, а по Таксират се дели на воодушевена и публика која сфатила дека згрешила што не се потрудила за карти. Таксират има посебна енергија, не знам дали е тоа до организацијата која за македонски услови е фантастична или едноставно до профилот на публика која секоја година доаѓа да го проследи настанот. Без фенсерај, без шминка, без предрасуди, урбаниот дух владее со Хала 1, а изведувачите тоа го гледаат и одговараат на истото.

 

„Бркај Работа“

ВО БРОЈКИ

0
МУЗИЧАРИ
0
ЧАСА МУЗИКА
0
ИСПИЕНИ КАФИЊА
0
СРЕЌНИ ТАКСИРАТЛИИ

Member of

NGO

Awards

Campaigns