16-01-2023

Младински Културен Центар 20:30

MKTickets Logo

Купи карта online
ЦЕНИ НА БИЛЕТИ:

🎫Билети: 600 денари

Јубилејното, 25-то издание на Таксират Фестивал започнува со првиот соло-концерт во Скопје на ексцентричниот бенд SHORTPARIS!

На 16 јануари, Младински Културен Центар ќе биде домаќин на една од „најдобрите live групи“, препознатлива по уникатни настапи. Shortparis предводени од харизматичниот фронт-мен Николај Комјагин својата репутација ја градат на темен, електронски звук спојувајќи „ирационален спазматичен ритам“ со „пост-панк, експериментални и акустични песни“ за да формираат единствена музичка естетика. Тие со својата музика ги претставуваат нивните секојдневни животи, мелодија која го отсликува Санкт Петербург, градот од кој потекнуваат, во неговото минато како и во денешницата.

📅16 јануари 2023

📍Младински Културен Центар

Продажни места

СКОПЈЕ

 • МЛАДИНСКИ КУЛТУРЕН ЦЕНТАР – Кеј Димитар Влахов 15
 • LITERATURA.MK – EAST GATE MALL
 • LITERATURA.MK – VERO JUMBO
 • LITERATURA.MK – ГТЦ ПРИЗЕМЈЕ
 • LITERATURA.MK – Ул. Македонија
 • LITERATURA.MK – RAMSTORE MALL
 • LITERATURA.MK – ТЦ БУЊАКОВЕЦ
 • LITERATURA.MK – SKOPJE CITY MALL
 • ЈУГОТОН – ГТЦ 1 кат

КУМАНОВО

 • Кафе бар Агора – T.Ц. Гарнизон | пон-нед 8:00-1:00

ТЕТОВО

 • Тобако Монако – ул.Илинденска бр.176 | пон-нед 6:00-24:00 | Контакт: 070 428 307
 • Гранд Тобако – ул.29 Ноември бр.107 лок 2 | пон-саб 8:00-20:00, нед 8:00-14:00 | Контакт: 070 428 307

ГОСТИВАР

 • Вона Пет, ул.Живко Брајковски бр.15 | пон-пет 9:00-17:00 | Контакт: 078 399 228
 • TOBACCO BNB – ул ЈНА бр.1

ВЕЛЕС

 • Унисон – ул.Благој Ѓорев бр.9 | пон-пет 9:00-17:00 | Контакт: 070 375 887

БИТОЛА

 • LITERATURA.MK 2 – Широк Сокак 40
 • Тобако Brothers – Широк Сокак

ПРИЛЕП

 • T.A. Бран – ул.Пере Тошев бр.75 | пон-саб 8:30-19:30 | Контакт: 048 411-188

ОХРИД

 • TA ВИС ПОЈ – Бул. Македонски Просветители бр.1

СТРУМИЦА

 • ТА САФАРИ – ул. Благој Јанков Мучето бр. 2
 • LITERATURA.MK – Благој Јанков Мучето бр. 4

РАДОВИШ

 • HALKIDIKI TRAVEL- Партизанска бр. 43

МАКЕДОНСКА КАМЕНИЦА

 • CLIFF OF MOHER PUB – Маршал Тито

ПРИШТИНА