24-04-2023

Македонска Филхармонија 20:00

Најпознатиот ТВ водител од Вардар до Триглав, харизматичниот Зоран Кесиќ со неверојатна приредба „Приказни и песни“ за прв пат во Скопје!

По 6 години и повеќе од 50 настапи на 3 континенти овој хумористично-сатирично-музичко-политичко-едукативен спектакл доаѓа во Филхармонија, Скопје на 24 април.

Зошто приказни и песни?

Затоа што изведувачот зборува и пее.

Зошто приредба?

Затоа што тоа е малку стенд-ап, малку претстава, малку прес-конференција, малку музички концерт, малку основачко собрание – значи приредба.

Зошто е таа неверојатна?

Затоа што ниту една претстава не е иста. Секоја од нив е обоена според местото на изведбата, моменталниот амбиент и моменталното расположение на изведувачот, и секој е единствен настан кој во таа форма ќе се случи дури тогаш и никогаш повеќе – така да се каже, не личи на ништо.

Политика, секс, пензионери, Господ, менструација, деца, корупција, кондоми, фудбал, медитација, мачки, статус на славни личности и лесни дроги се само дел од темите за кои Кесиќ зборува и пее.

Нема да биде лошо, можеби ќе биде добро! И, ова шоу нема реприза, само премиера!!!

Продажни места

СКОПЈЕ

 • LITERATURA.MK – EAST GATE MALL
 • LITERATURA.MK – VERO JUMBO
 • LITERATURA.MK – ГТЦ ПРИЗЕМЈЕ
 • LITERATURA.MK – Ул. Македонија
 • LITERATURA.MK – RAMSTORE MALL
 • LITERATURA.MK – ТЦ БУЊАКОВЕЦ
 • LITERATURA.MK – SKOPJE CITY MALL
 • ЈУГОТОН – ГТЦ 1 кат

КУМАНОВО

 • Кафе бар Агора – T.Ц. Гарнизон | пон-нед 8:00-1:00

ТЕТОВО

 • Тобако Монако – ул.Илинденска бр.176 | пон-нед 6:00-24:00 | Контакт: 070 428 307
 • Гранд Тобако – ул.29 Ноември бр.107 лок 2 | пон-саб 8:00-20:00, нед 8:00-14:00 | Контакт: 070 428 307

ГОСТИВАР

 • Вона Пет, ул.Живко Брајковски бр.15 | пон-пет 9:00-17:00 | Контакт: 078 399 228
 • TOBACCO BNB – ул ЈНА бр.1

ВЕЛЕС

 • Унисон – ул.Благој Ѓорев бр.9 | пон-пет 9:00-17:00 | Контакт: 070 375 887

БИТОЛА

 • LITERATURA.MK 2 – Широк Сокак 40
 • Тобако Brothers – Широк Сокак

ПРИЛЕП

 • T.A. Бран – ул.Пере Тошев бр.75 | пон-саб 8:30-19:30 | Контакт: 048 411-188

ОХРИД

 • TA ВИС ПОЈ – Бул. Македонски Просветители бр.1

СТРУМИЦА

 • ТА САФАРИ – ул. Благој Јанков Мучето бр. 2
 • LITERATURA.MK – Благој Јанков Мучето бр. 4

РАДОВИШ

 • HALKIDIKI TRAVEL- Партизанска бр. 43

МАКЕДОНСКА КАМЕНИЦА

 • CLIFF OF MOHER PUB – Маршал Тито

ПРИШТИНА