23-10-2020

СЦ “Борис Трајковски”

Sim Simma!

Врвот на домашната хип-хоп сцена – Страјк, заедно со својата екипа, доаѓа на Таксират #22 да ни раскаже за луѓе и вредности зачувани во музејот на улични уметности!

По рекордно распродадениот прв соло концерт во 2018-та, Страјк повторно на сцената на Таксират Фестивал на 23-ти октомври!

Како еден од основачите на Легијата, Страјк со творење започнува уште во 1997-ма година. Заедно со Блажеј, во 2001-ва година, ја формираат групата СТР2 – кратенка за „Стриктно Тврди Рими/Сон-Темнина/Реалност”. Низ годините настапува како диџеј на Да Џака Накот, а активно соработува и со DJ Goce. Во својата кариера издава три соло албуми – “Кутија”, “Земен Рај” и најсвежиот, издаден во 2019-та година “Низ мојот живот”.

Почеток на концертот е во 20 часот, а вратите се отвораат во 19 часот.

Билетите се достапни во продажба на – bit.ly/3mW2UFH и во продажната мрежа на MkTickets.

Согласно протоколот за реализирање на настани во затворен простор, билетите се строго ограничени и исклучиво за седење, а салата е соодветно приспособена за одржување на настан според сите мерки наведени во протоколот. Задолжително е носење на маска, дезинфекција и одржување растојание во текот на целиот настан.

…Тие што знаат, знаат!

Продажни места

СКОПЈЕ

 • Literatura.mk – ул.Македонија | пон-нед 9:00-21:00
 • Literatura.mk – Skopje City Mall | пон-нед 10:00-22:00 |
 • Literatura.mk – Ramstore Mall | пон-нед 10:00 – 22:00 |
 • Literatura.mk – ГТЦ приземје | пон-нед 9:00-21:00 |
 • Literatura.mk – ТЦ Буњаковец 9:00-21:00 |
 • Универзална Сала – Бул. Партизански одреди бб | 8:00-20:00 |
 • Tobako Shop Expanda – Skopje City Mall | пон-нед 10:00-22:00|
 • Младински Културен Центар |кеј Димитар Влахов бр. 15|вто– саб 13:00 – 20:00|Контакт: 071 305 695

КУМАНОВО

 • Кафе бар Агора – T.Ц. Гарнизон | пон-нед 8:00-1:00

ТЕТОВО

 • Тобако Монако – ул.Илинденска бр.176 | пон-нед 6:00-24:00 | Контакт: 070 428 307
 • Гранд Тобако – ул.29 Ноември бр.107 лок 2 | пон-саб 8:00-20:00, нед 8:00-14:00 | Контакт: 070 428 307

ГОСТИВАР

 • Вона Пет, ул.Живко Брајковски бр.15 | пон-пет 9:00-17:00 | Контакт: 078 399 228

ВЕЛЕС

 • Унисон – ул.Благој Ѓорев бр.9 | пон-пет 9:00-17:00 | Контакт: 070 375 887

БИТОЛА

 • Literatura.mk – Широк Сокак бр.40 |  пон-нед 9:00-21:00

ПРИЛЕП

 • T.A. Бран – ул.Пере Тошев бр.75 | пон-саб 8:30-19:30 | Контакт: 048 411-188

ОХРИД

 • Т.А. Вис Пој – ул.Македонски Просветители бр.7 (наспроти Основен Суд) | пон-пет 20:00-17:00, саб 9:00-16:00

КИЧЕВО

 • T.A. Меридијан – бул.Ослободување лок.8 | пон-пет 9:00-17:00, саб 9:00-14:00 | Контакт: 070 355 600