29-10-2020 - 29-10-2020

СЦ “Борис Трајковски” 20:30

– 40 ГОДИНИ ЛАЈБАХ НА ТАКСИРАТ #22 –

Едни од најпровокативните музичари на територијата на поранешна Југославија – ЛАЈБАХ, се враќаат на бината на Таксират Фестивал! Под мотото “LOVE IS STILL ALIVE”, култниот словенечки колектив ќе прослави 40 години постоење во Скопје на 29-ти октомвриСЦ “Борис Трајковски”.

Билетите се достапни во продажба онлајн и во продажната мрежа на MkTickets. Почеток на концертот е во 20:30 часот, а вратите се отвораат во 19 часот.

Лајбах се формираат во 1980 година во малото рударско гратче Трбовље. Уште од својот прв настап предизвикуваат бурни реакции поради својот остар израз и критика кон тогашната политичка ситуација. За Лајбах се снимени бројни документарни филмови, а нивните дела, низ годините стануваат предмет на бројни научни и уметнички изложби. По четириесет години кариера и илјадници концерти низ светот, Лајбах денес важат за уметнички феномен од светски ранг.

Согласно протоколот за реализирање на настани во затворен простор, билетите се строго ограничени и исклучиво за седење, а салата е соодветно приспособена за одржување на настан според сите мерки наведени во протоколот. Задолжително е носење на маска, дезинфекција и одржување растојание во текот на целиот настан.

Продажни места

СКОПЈЕ

 • Literatura.mk – ГТЦ приземје | пон-нед 9:00-21:00 | Kонтакт: 078 264 754
 • Југотон – ГТЦ први кат | пон-пет 9:00-21:00, саб 9:00-15:00 | Контакт: 02 323 9860
 • Literatura.mk – ул.Македонија | пон-нед 9:00-21:00 | Контакт: 078 264 754
 • Универзална Сала – Бул. Партизански одреди бб | 8:00-20:00 | Контакт: 02 324 5614
 • МКЦ – Кеј Димитар Влахов бр.15 | вто-саб 13:00-20:00 | Контакт: 02 311 5225
 • Tobako Shop Expanda – Skopje City Mall | пон-нед 10:00-22:00| Контакт: 078 363 219
 • Младински Културен Центар |кеј Димитар Влахов бр. 15|вто– саб 13:00 – 20:00|Контакт: 071 305 695
 • Кафе Браво| ТЦ Буњаковец 2-кат |пон-нед 10:00 – 00:00|

КУМАНОВО:

 • Кафе бар Агора – T.Ц. Гарнизон | пон-нед 8:00-1:00

ТЕТОВО:

 • Тобако Монако – ул.Илинденска бр.176 | пон-нед 6:00-24:00 |
 • Гранд Тобако – ул.29 Ноември бр.107 лок 2 | пон-саб 8:00-20:00, нед 8:00-14:00 |

ГОСТИВАР:

 • Вона Пет – ул.Живко Брајковски бр.15 | пон-пет 9:00-17:00 |

БИТОЛА:

 • Literatura.mk – Широк Сокак бр.40 | пон-нед 9:00-21:00

ВЕЛЕС:

 • Унисон – ул.Благој Ѓорев бр.9 | пон-пет 9:00-17:00 |

ПРИЛЕП

 • T.A. Бран – ул.Пере Тошев бр.75 | пон-саб 8:30-19:30 | Контакт: 048 411-188

ОХРИД

 • Т.А. Вис Пој – ул.Македонски Просветители бр.7 (наспроти Основен Суд) | пон-пет 20:00-17:00, саб 9:00-16:00

КИЧЕВО

 • T.A. Меридијан – бул.Ослободување лок.8 | пон-пет 9:00-17:00, саб 9:00-14:00 | Контакт: 070 355 600