Panels-03Локација: МКЦ, Фросина
Датум и Време: 02.12.17 | 15:30ч

Кој се плаши од електронската музика? Проблемите што се јавуваат при продукција, дисеминација и рецепција на електронската музика во актуелните фестивали и концертни програми. Во изминативе години, електронската музика има неверојатен подем за кој се заслужни промотерите и нивното „форсирање“ на ваквиот музички жанр. Дискутираме за влијанието што го носи електронската музика во начинот на нејзината промоција, издавање и изведба. Која е следната фаза?

Модератор:
Нино Делиниколов
Flooder, МК

Говорници:
Михаил Штангл
Boiler Room Berlin, DE
Андреј Анчевски
Desonanz, MK
Слободанка Тренчева – Боте
Win Music Freedom, Epicentar, MK
Анастасиос Диоладзис
Reworks Festival, GR