SpiritArchitect-Taksirat-02Неговото прво искуство со пишување и продукција на музика датира од 2013 година. Многу добро прифатени изданија следеа во Ovnimoon, BMSS и Geomagnetic Records. Тој е исто така познат по неговиот прогресивен проект “‘Dual Resonance”, кој е потпишан на Iono Music.