PetritПетрит Сарачини, новинар, уредник, колумнист, обучувач за медиумска писменост и јавни комуникации, музичар, автор, текстописец и продуцент, со повеќе од 20 години во искуство во медиумите, музичката алтернативна сцена и јавната сфера. Во музиката зад себе има 3 студиски албуми, песни на меѓународни реге компилации, соработки со различни домашни бендови и организирал повеќе музички настани. Моментално работи како посебен советник за култура во Министерството за култура на РМ.