NikosВо 1991 година Никос Стефанидис го основа културниот центар, „Mylos“ во Солун со четири гранки – радио станица, издавачка музичка куќа, галерија и месечен магазин, за кои бил задолжен до 2003 година. Оттогаш тој го основа театарот „Principal Club“, клубот, „Gala Live“, фестивалот, „Gaia“ (1998) – првиот грчки фестивал за музика од светот. Во последните 25 години, работи како локален промотер во Солун. Во 2012 година локалниот партнер на светската музичка конференција WOMEX во Солун, беше токму тој.