MartonМартон работи во културниот сектор веќе 20 години. Во минатото работел како менаџер на музичка продавница, програмски координатор на фестивали (Sziget Festival, Babel Sound, European Music Day…), букинг агент, проектен менаџер за владината агенција на експорт на музика (Music Export Hungary), програмски менаџер на градот, организатор на конференции (regiON, Sound- Quest, Overhead), промотер во клуб, менаџер на турнеи, музичар, радио водител и се разбира – вистински музички зависник. Во моментов работи на поврзувањето на Чешкиот музички сектор и како директор на новата SoundCzech/ Czech Music Office. Основач е на конференцијата, „Nouvelle Prague“.