LinaСтарт со музичко образование и продолжение во музичката индустрија. Започна да работи во Пасворд Продукција во 2010та. Во 2016та беше дел од тимот на Georg Leitner Production во Виена, Австрија, каде претставуваше свој каталог на интернационални артисти. Истата година беше дел од селектираните агенти од страна на ILMC London и IQ Magazine во категоријата – The 10 New Bosses of 2016. Редовен делегат и панелист на голем број музички конференции низ Европа. Во 2017та е повторно во Пасворд, како извршен асистент и букер. Сака вино.