Panels-08Локација: МКЦ, Бифе Фросина
Датум и Време: 01.12.17 | 14:30ч

Кој е начинот да основаш и да водиш независен музички фестивал во Хрватска? И што е разликата помеѓу тоа да водиш фестивал кој е фокусиран на регионалната музичка сцена од фестивали кои се глобално популарни? Ќе се обидеме да откриеме преку компарација на „Seasplash“ фестивалот, кој наскоро ќе полни 16 години, и „Outlook“ и „Dimensions“ фестивалите кои веќе влегоа во својата втора декада – а сите три се случуваат во Пула (Хрватска).

Презентер:

Ведран Менига
Pozitivan ritam, HR