FranzФранц Хергович, работи како проектен менаџер на Music Austria од 2008 година. Ко – основач е на „Austrian Music Export“ под иницијатива на „mica“ – „music austria“ и Австрискиот музички фонд. Бил извршен директор на националната дистрибуција во „Soul Seduction“, секретар на Европската Музичка Канцеларија од 2010 до 2013 година, член на одборот на IAMIC (Меѓународно здружение на музичките информативни центри / 2012-2013) и извршен директор на `MICA – Агенција за музичка промоција` од 2011 до 2015 година.