BartekОд 2011 година работи како букер-менаџер за фестивалот „Woodstock“ во Полска, одговорен за откривање и букирање на бендови од целиот свет за фестивалскиот промотер – Јурек Овасик, кој е основач на фестивалот. Столарек е одговорен и за најголемиот полски музички натпревар во живо – „Preliminaries for Woodstock Festival Poland“ каде бендовите се натпреваруваат за место во програмата на „Woodstock“. Тој е вљубеник во музиката, секогаш во потрага по нови звуци и ритми.